Amerika Birleşik Devletlerinin Türkiye'ye parasını vermemize rağmen vermediği F35 uçaklarının yerine Türkiye arayış içerisinde 2030 yılında envanterimizde onlarcası olacak yerli ve Milli Savaş uçağımız gelene kadar alacağımız bir ara geçiş uçağı ile sürekli yeni uçaklar alan Yunanistan'a karşı her zaman daha önce olmalıyız
Amerika Birleşik Devletlerinin Türkiye'ye parasını vermemize rağmen vermediği F35 uçaklarının yerine Türkiye arayış içerisinde 2030 yılında envanterimizde onlarcası olacak yerli ve Milli Savaş uçağımız gelene kadar alacağımız bir ara geçiş uçağı ile sürekli yeni uçaklar alan Yunanistan'a karşı her zaman daha önce olmalıyız
Çin, beşinci nesil J-31 savaş uçağının küresel pazarda ABD yapımı F-35 ile rekabet edebileceğini iddia etti. Öte yandan F-35'e düşük maliyetli bir alternatif olarak tanıtılan uçağın Türkiye tarafından da satın alınabileceği ileri sürüldü 2014 yılında Çin'in devlet yayın kuruluşuna konuşan Çin savunma şirketi Aviation Industry Corp of China (Avic) Başkanı Lin Zuoming, J-31'in F-35 Müşterek Taarruz Uçağını kesinlikle düşürebileceğine iddia etti.
Lin açıklamasında, "F-35'i satın alamayan yeni nesil hava kuvvetlerinin kendilerini geliştirmelerinin hiçbir yolu yok. Durumun bu şekilde olması gerektiğine inanmıyoruz. Dünya dengeli olmalı. İyi şeyler tek bir tarafa itilmemeli" ifadelerini kullandı Öte yandan Türkiye'nin F-35'e alternatif olarak Çin'den J-31 savaş uçağı satın alabileceği yönünde çeşitli iddialar ortaya atıldı.
VERİLMEYEN F-35LER HAKKINDA

Hem hava üstünlük hem de saldırı görevlerini yerine getirmek ve savaştaki her amaç için farklı uçak geliştirmenin masraflı olmasından dolayı tek bir uçağın tüm görevleri yerine getirmesi amacıyla tasarlanan ve üretilen, 5. nesil, tek kişilik ve tek motorlu, tüm hava koşullarına uygun çok görevli bir Amerikan savaş uçağı ailesidir. Aynı zamanda elektronik harp ve istihbarat, gözetleme ve keşif yeteneklerini etkili bir şekilde sağlayabilir.
F-35, temel olarak havadan vurabilecek ve kendini savunabilecek yeni nesil bir hava aracı olarak tasarlandı Uçağın Uzunluğu 15,67 metre, yüksekliği 4,33 metredir. Kanat açıklığı ise 10,65 metredir.
Uçağın boş ağırlığı (A model için) 13,17 tondur. F35B ve F35 C modellerinin ağırlığı, A modelinden yaklaşık olarak 1,5 ton daha fazladır Normal yüklü ağırlığı 22,4 ton olmasına karşın azami kalkış ağırlığı 31,8 tondur Hedeflerini çok uzak mesafelerden görebilme özelliğine sahiptir. Tek motorlu ve tek pilotlu bir uçaktır.
F 33, tüm silahlarını gövde içinde saklamaktadır, dışarıdan herhangi bir bombası veya silahın olmaması, gizliliğini de artırmaktadır F-35B Dikey iniş ve kalkış özelliğine sahiptir F-35, 1.931 km/saat hıza ulaşabiliyor ve 2 saat 36 dakika havada kalabiliyor.
ÇİNDEN ALMA İHTİMALİMİZİN OLDUĞU UÇAĞIN ÖZELLİKLERİ

Shenyang J-31 (FC-31 veya Gyrfalcon) Çin'in çift motorlu, 5. nesil çok amaçlı savaş uçağı projesidir. İlk uçuşunu Kasım 2012 tarihinde yapan uçak, Amerikalı askeri yetkililer tarafından 'F-35'in kopyası' olarak nitelendiriliyor.
Amerikalı yetkililer, Çin'in F-35 projesinde yer alan bir Avrupa ülkesinden F-35 teknolojileri çalarak J-31'i geliştirdiğini iddia ediyor. Çin, Hava Kuvvetlerinin ihtiyacını karşılamak üzere 500, uçak gemileri için 120 adet ve ihracat için en az 600 J-31 uçağı üretmeyi planladığı belirtiliyor.
İlk uçuşunu çift motorla gerçekleştiren uçak, Rus Uçak Şirketi MiG'in RD-93 motorlarını kullanıyor Uçağın tasarımı, 'uçaklardan iniş-kalkış yapacak bir uçak' yorumlarına neden olurken, bazı uzmanlar uçağın F-35 değil, şekil, aerodinamik ve uçak gövdesi konfigürasyonundaki benzerlik nedeniyle daha çok F-22'ye benzediğini söylüyor.
Tek pilotlu 17,3 metre uzunluğundaki uçağın kanat açıklığı 11,5, yüksekliği ise 4,8 metre Maksimum kalkış ağırlığı 28.000 kg ve 1,8 mach hıza ulaşabiliyor. Menzili dahili yakıtla 1.200 km, harici depolarla 2.000 kilometreyi buluyor Uçak; 12 havadan havaya, 8 havadan karaya füzenin yanı sıra, 8 derin nüfuz bombası ve 30 adet küçük bomba taşıyabiliyor.